Chat with us, powered by LiveChat

The Cable Light: Mont Blanc sa naplní svetlom s dizajnérom Matteom Ragnim a Creative Cables

Cable Light je exkluzívna lampa, ktorú vytvoril dizajnér Matteo Ragni a vyrobila spoločnosť Creative Cables. Je inšpirované lanovkou Skyway Monte Bianco a premieňa ikonický kábel na umelecké dielo moderného svetla a súčasného nábytku. Skutočný dizajnový objekt oslavujúci hory a inžinierske dielo vyrobené v Taliansku, ktoré charakterizujú naše komponenty a naše ikonické textilné káble.

Svetlo Cable Light je súčasťou série objektov, ktoré hovoria o "dokonalosti vo vysokej nadmorskej výške a zároveň rešpektujú prírodu". Skyway Mont Blanc nie je len lanovka, ktorou sa dostanete do výšky 3 466 metrov. Je to myšlienka: priblížiť človeka k horám a nebu, rozšíriť obzory a prekonať hranice," hovorí o svojich dielach Matteo Ragni, víťaz Compasso d'Oro z roku 2001.

Konkrétne vysvetľuje, že tento objekt pozostáva z "veľkoryso tvarovanej žiarovky, ktorú objíma košík pozostávajúci z 8 ramien potiahnutých látkou, pripomínajúci štruktúru ikonickej lanovky, ktorá nám všetkým umožňuje panoramatické výstupy a zábavne zostupy na zasnežených svahoch". V detailoch "horná rukoväť, ktorá pripomína vozík lanovky, sa vďaka sklonu koncovky mení na užitočný háčik na zavesenie lampy na káble, konáre alebo jednoducho na jej pohodlné držanie v rukách. Stabilitu a príjemný dotyk zabezpečuje masívny sústružený drevený podstavec".

Zverejnené v 2024-02-12

Menu